Fókuszban az adózás. Ami még fontosabb: tökéletesen megérteni Ügyfeleinket és teljesen testreszabott megoldásokkal szolgálni. Szolgáltatásaink

Feltételes adómegállapí- tások, konkrét ügyletek esettanulmányai, releváns bírósági esetjog ... Ilyen és ehhez hasonló anyagokat ölel fel dokumentumtárunk. Tudástár

Büszkék vagyunk arra, hogy nemzetközi nagyvállalatok és TOP100 magyar cégek bíznak felkészültségünkben, tapasztalatunkban ... Referenciák

Az adófizetési kötelezettség számításához segítséget nyújtó, szakértőink által készített ingyenes, interaktív programok  ... {pmx} kalkulátorok

 

Hírek

pmx
2019-01-18

A Vállalkozó és a Mesterséges Intelligencia (AI)

Talán nem túlzás azt állítani, hogy manapság a mesterséges intelligencia (AI) és annak az életünket befolyásoló hatásai az egyik legnépszerűbb és legtöbbet vitatott kérdéskör. A Forrester kutatóintézet már 2017-re mintegy 300%-os növekedést jósolt a mesterséges intelligenciát érintő beruházások mértékére, a Google vezér Sundai Pichai pedig arról beszélt 2016-ban, hogy „az elmúlt 10 évben olyan világot igyekeztünk építeni, amelyben a mobilitás az első, a következő 10 évben azonban olyan világra váltunk majd, ahol az AI az első."

Bár sokak szerint a számítógépes tanulás és az automatizáció még gyerekcipőben jár, néhány villanásra már most betekinthetünk abba, hogy hogyan formálják át az új technológiák az eddig ismert munkarendet, hiszen:

  • Az Amazon Go pénztárosok-nélküli áruházában a vásárlók csak leemelik a polcról a termékeket, majd távoznak, miközben a raktárokbéli árumozgatást Kiva robotok végzik.
  • Az AI és a „dolgok Internete” szenzorainak párosításával különböző berendezések megelőző karbantartását végzik a világ minden táján.
  • Eközben pedig az Uber a sofőrnélküli autó megvalósításának technológiájába fektet be, mintegy baljós előrejelzéseként annak, miként válhat idővel feleslegessé a saját üzleti modellje.

De vajon milyen hatással van az AI a kis- és középvállalkozásokra (KKV)? Hogyan befolyásolhatja a működésüket? Hatással vannak egyáltalán ezek a fejlesztések egy hétköznapi vállalkozásra?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ az AGN Global Business Voice sorozatának ötödik része. Az AGN Global Business Voice (GBV) kiadványa nemzetközi felmérések keretein belül arra keresi a választ, hogy bizonyos üzleti és kereskedelmi témák milyen hatással lehetnek a kis- és középvállalkozásokra.

A kiadvány elkészítése során az AGN nemzetközi szakértői csapatából az AI fejlődésének KKV-kre kifejtett hatásáról kérdeztek 44 tapasztalt szakértőt, akik világszerte vezető könyvelői és tanácsadói cégeket képviselnek. Büszkék vagyunk rá, hogy Szalai János, a PMX vezető adószakértője is hozzájárult a kiadvány elkészítéséhez.

Az angol nyelvű kiadvány letölthető INNEN

 *A dolgok internete (angolul: Internet of Things, rövidítve: IoT) lényegében olyan különböző, egyértelműen azonosítható elektronikai eszközöket jelent, amelyek képesek felismerni valamilyen lényegi információt, és azt egy internet alapú hálózaton egy másik eszközzel kommunikálni.

 

 

 

 

 

Hírek

rss